Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Κρατήστε τα Παιδιά Σπίτι, Αποφύγετε Μπαρ και Καφετέριες»

Την άμεση διακοπή λειτουργίας των γυμναστηρίων και όλων των χώρων που πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με ανακοίνωσή του, ενώ, παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους γονείς να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι και στους νέους να αποφεύγουν μπαρ και καφετέριες, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι τελευταίες συστάσεις έγκριτων επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καλούν τις χώρες να πάρουν αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθεί και η χώρα μας.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στο συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα για να διακοπεί η λειτουργία των χώρων που πιθανώς να συνωστίζονται οι νέοι ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όπως είναι για παράδειγμα τα γυμναστήρια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ατομική ευθύνη

Τονίζει επίσης, ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ατομικής ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας.

«Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους νέους να μην πηγαίνουν σε χώρους που επικρατεί συγχρωτισμός, όπως είναι για παράδειγμα τα μπαρ και οι καφετέριες. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη που μπορεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως κατά την σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας ανακοινώθηκε πως για 15 ημέρες κλείνουν παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια, ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αναφέρθηκε θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή: iEidiseis.gr

O