Δημιουργικός Χρόνος Μπροστά στην Οθόνη του Υπολογιστή

Ψυχαγωγία, εκπαίδευση, χαζολόγημα; Όλα είναι θεμιτά στον θαυμαστό κόσμο του Youtube και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικες. Υπό την καθοδήγησή σας τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο μπροστά στην οθόνη-αφού κάθονται που κάθονται με τις ώρες- και να σας παρασύρουν κι εσάς μαζί τους!

TED-Ed

Πρωτοπορεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της μετάδοσης ιδεών παγκοσμίως και το δίκτυό του φτάνει και μέχρι τη χώρα μας, όπου διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία μερικά από τα διάσημα Ted-X. Ως επέκταση αυτής της προσπάθειας, δημιουργήθηκε στο Youtube το Τed-Ed (education), στο οποίο ταλαντούχοι animators συνεργάζονται με διανοητές με σκοπό την δημιουργία πολλών και διαφορετικών βίντεο που λύνουν κάθε απορία σχεδόν για τη ζωή. Από υπαρξιακά μέχρι διαστημικά, κι από καλλιτεχνικά μέχρι κοινωνικά, όλα τα θέματα προσεγγίζονται με πολύ χαριτωμένο και επεξηγηματικό τρόπο, ενώ το κανάλι διαθέτει και ειδική playlist με οπτικοποιημένους γρίφους.

Καθημερινή Φυσική

Σε κάθε του βίντεο, ο Στέφανος Βαμβάκος δίνει με απλό και απολύτως κατανοητό τρόπο απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν φυσικά φαινόμενα. Όσο πολύπλοκα και αν φαντάζουν τα ερωτήματα τι είναι κβαντική φυσική, τι είναι θεωρία της σχετικότητας ή από τι είναι φτιαγμένο το σύμπαν μας, η καθημερινή φυσική θα μας λύσει τις απορίες.

HellenicCosmos

Το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί μια ψηφιακή όαση και αποτελεί ήδη αγαπημένη συνήθεια πολλών οικογενειών. Videos που αφορούν στην ιστορία, την φύση, τον άνθρωπο θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του παιδιού σας αμείωτο και θα το γεμίσουν χρήσιμες γνώσεις, ενώ και οι δικές σας θα φρεσκαριστούν σίγουρα.

Greek Fairy tales

Αγαπημένα παραμύθια των μικρών μας ξετυλίγονται μέσα από όμορφες εικόνες και υπό την συνοδεία όμορφων μουσικών. Η κοκκινοσκουφίτσα, ο λύκος και τα 7 κατσικάκια, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ και πολλές ακόμα ιστορίες που τα παιδιά μας έχουν λατρέψει μπορούν να τους κρατήσουν συντροφιά για λίγες ώρες μέσα από την οθόνη μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Hiho Kids

Αυτό είναι ένα αμερικανικό κανάλι που έχει δικαίως κατακτήσει μικρούς και μεγάλους, καθώς πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι παιδιά, μικρά παιδιά που σφύζουν από ζωή και είναι γεμάτα απορίες και συναισθήματα. Δοκιμάζουν φαγητά από όλον τον κόσμο, περνούν από δοκιμασίες, παίζουν, τσακώνονται, τα ξαναβρίσκουν, μαθαίνουν, διασκεδάζουν. Και μαζί τους κι εμείς που δεν τα χορταίνουμε!

Πηγή: imommy.gr

Λογοθεραπεία στη Λάρισα

Το Εργαστήρι Λογοθεραπείας Άννα Χούρλια παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες για παιδιά και ενήλικες. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.