Δημιουργικότητα Εν Μέσω Lockdown

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού «σαρώνει» τον κόσμο και οι υγειονομικές αρχές της χώρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να «φρενάρουν» την εξάπλωση της Covid-19, έχουν επιβάλλει lockdown σε ολόκληρη την χώρα. Αυτά τα μέτρα έχουν ως στόχο να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού και να διατηρήσουν τα πιο ευάλωτα άτομα ασφαλή και υγιή. Αν και δεν ήταν μια εύκολη χρονιά, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε απασχολημένοι.

Δημιουργικότητα εν μέσω lockdown

Με πολλούς τρόπους, η καραντίνα μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε «outside the box» και να είμαστε πιο δημιουργικοί με τον τρόπο που βιώνουμε την διασκέδαση αλλά και το παιχνίδι μαζί με τα παιδιά. Αν και είναι δύσκολο να εξηγήσουμε σε ένα μικρό παιδί γιατί πρέπει να μείνουν μέσα, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά και ευχάριστα. Αρκεί να αξιοποιήσετε την φαντασία σας..

*Οχυρό από μαξιλάρια

Όλα τα παιδιά λατρεύουν να βγάζουν τα μαξιλάρια από τον καναπέ και να φτιάχνουν φρούρια. Αν θέλετε να «εξελίξετε» το οχυρό σας, μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά να χτίσετε ολόκληρη πόλη. Αφήστε τους να πάρουν επιπλέον μαξιλάρια και κουβέρτες από τα δωμάτιά τους για να τα βάλουν πάνω από τα μεγαλύτερα μαξιλάρια, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι σε έναν εντελώς νέο κόσμο. Αυτός ο τύπος ευφάνταστου παιχνιδιού θα επιτρέψει στο παιδί σας να αξιοποιήσει την ικανότητά του να δημιουργεί κάτι διασκεδαστικό με απλά, καθημερινά αντικείμενα.

*Έργα τέχνης σε πρώτο πλάνο

Τα μικρά παιδιά γενικά λατρεύουν το σχέδιο και τη ζωγραφική και δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους, μπορεί να έχει υπέροχα αποτελέσματα ενισχύοντας ευημερία τους. Η τέχνη μπορεί να είναι μια εξαιρετική διέξοδος για παιδιά που είναι πραγματικά ενεργητικά, τους επιτρέπει να επιβραδύνουν το ρυθμό τους και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους για να φτιάξουν κάτι νέο.

*Γαστρονομικές δημιουργίες

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να βοηθούν στην κουζίνα, αλλά οι γονείς συχνά δεν είναι αρκετά υπομονετικοί για να τα αφήσουν να βοηθήσουν. Δώστε τους απλές εργασίες που μπορούν να ολοκληρώσουν χωρίς βοήθεια, για να διασφαλιστεί ότι δεν αποθαρρύνονται εάν δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ό, τι τους ζητήθηκε. Αφήστε τα να προσπαθήσουν και ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν μην ξεχάσετε να τα επιβραβεύσετε για την προσπάθειά τους.

Πηγή: imommy.gr

Εργαστήρι Λογοθεραπείας Άννα Χούρλια

Το εργαστήρι μας ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των ειδικών συνδρόμων με σκοπό να κάνουμε πάντα καλύτερη και πιο εύκολη τη ζωή των παιδιών σας. Καλέστε μας σήμερα για να κλείσετε το ραντεβού με την ομάδα μας.