Πώς θα Βελτιώσετε το Συντονισμό Κινήσεων του Παιδιού Σας

Τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη χρειάζονται ιδιαίτερη κίνηση για πολλούς λόγους, όπως για να βελτιώσουν τον συντονισμό τους. Όλοι διαισθητικά το γνωρίζουμε, αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνουμε αυτές τις μέρες, ειδικά εν μέσω της πανδημίας. Είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξής τους τόσο σωματικά όσο και διανοητικά.

Πώς θα βελτιώσει το συντονισμό του

Για να βοηθήσετε τα παιδιά να βελτιώσουν το συντονισμό τους, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ακόλουθες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Δομημένο ή μη δομημένο παιχνίδι

Το κυνηγητό, το σχοινάκι, η ρίψη και το κράτημα της μπάλας και οτιδήποτε περιλαμβάνει την κίνηση του σώματός τους (και τη διασκέδαση) είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Για αυτό βρείτε λίγο χρόνο και ένα μέρος που μπορεί να παίξει το παιδί χωρίς συνωστισμό.

Σύρσιμο και τρέξιμο

Μην ξεχνάτε την κίνηση. Τα πάντα, από το σύρσιμο έως και το τρέξιμο είτε στην παιδική χαρά, στο παιχνίδι με το κατοικίδιο στο σπίτι, στο τρέξιμο στην αυλή ή το γκαράζ είναι εξαιρετικό για τον συντονισμό και τη φυσική κατάσταση του παιδιού.

Ασφαλείς μικρές πτώσεις

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να πέσετε κάτω (και να σηκωθείτε ξανά) συμβάλλει στην οικοδόμηση ισχύος και συντονισμού. Κάνει θαύματα για την ανάπτυξη της ιδιοδεκτότητας, την έμφυτη επίγνωσή μας για το πού βρίσκονται τα σώματά μας στο χώρο.

Περπάτημα

Το περπάτημα δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους αλλά είναι απαραίτητο σε κάθε ηλικία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Για αυτό ενθαρρύνετε το παιδί να κάνει όλα τα προαναφερθέντα αλλά μην ξεχνάτε και τους περίπατους που μπορείτε να κάνετε μαζί και να περάσετε ποιοτικό χρόνο.

Πηγή: imommy.gr

Εργαστήρι Λογοθεραπείας Άννα Χούρλια

Το εργαστήρι μας ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των ειδικών συνδρόμων με σκοπό να κάνουμε πάντα καλύτερη και πιο εύκολη τη ζωή των παιδιών σας. Καλέστε μας σήμερα για να κλείσετε το ραντεβού με την ομάδα μας.