ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδιά

Oι καλοκαιρινές ημέρες αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να παροτρύνουμε τα παιδιά να ασκηθούν και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για κίνηση και παιχνίδι, όπου κι αν βρίσκονται! Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για τέτοιες ευχάριστες δραστηριότητες:

Ενασχόληση με τον κήπο ή το μπαλκόνι

Η δημιουργία ενός κήπου (εφόσον είναι εφικτό) αποτελεί μια ιδανική καλοκαιρινή δραστηριότητα, η οποία ενισχύει τη σχέση παιδιών και γονέων, βοηθάει τα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι και να παραμένουν δραστήρια.

Διάφορες εργασίες με ή χωρίς τους γονείς

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι εργασίες που για εσάς μπορεί να φαίνονται βαρετές ή κουραστικές, για ένα παιδί μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικές; Για παράδειγμα, το πλύσιμο του αυτοκινήτου μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού, για τα παιδιά είναι ταυτόχρονα μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μπουγέλο!

Μια καλοκαιρινή συλλογή!

Προτείνετε στα παιδιά να φτιάξουν μια καλοκαιρινή συλλογή με κάτι που θα διαλέξουν τα ίδια και θα τους θυμίζει το καλοκαίρι τους. Μπορεί να είναι για παράδειγμα κοχύλια ή χρωματιστά γυαλάκια που βρίσκουμε στη θάλασσα, βότσαλα που θα ζωγραφίσουν ή ένα φυτολόγιο με τα όλα τα λουλούδια που βρήκαν στις διακοπές τους.

Καθημερινό παιχνίδι

Οι περισσότερες οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να έχουν διακοπεί, αλλά παράλληλα ο χρόνος για καθημερινό παιχνίδι περισσεύει. Με λίγη φαντασία, η πιλοτή της πολυκατοικίας γίνεται γήπεδο για βόλεϊ και η διπλανή αλάνα γεμίζει ποδοσφαιριστές!

Δραστηριότητες στη φύση

Οι δραστηριότητες που γίνονται κοντά στη φύση μπορούν να πραγματοποιηθούν από όλη την οικογένεια και συνήθως ενθουσιάζουν τα παιδιά. Από το πιο απλό, μια βόλτα με τα ποδήλατα, μέχρι πεζοπορία και ορειβασία, οι δραστηριότητες αυτές μπορούν να έχουν παράλληλα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Παιδικές κατασκηνώσεις

Οι παιδικές κατασκηνώσεις αποτελούν μια πολύ σημαντική καλοκαιρινή επιλογή για δραστηριότητες και παρέα: οι μικροί κατασκηνωτές ασκούνται καθημερινά, αναπτύσσουν νέες ικανότητες σε πολλά επίπεδα και αποκτούν καινούριους φίλους.